Home

Achtergrond 157 x bekeken

WFP geeft miljard meer uit tegen voedselcrisis

Het Wereldvoedselprogamma WFP van de Verenigde Naties geeft 1,2 miljard dollar (775 miljoen euro) uit om tientallen miljoenen mensen in ontwikkelingslanden van voedsel te voorzien.

Door de voedselcrisis komen mensen in meer dan zestig landen in de problemen.

In Haïti krijgen drie keer zoveel mensen voedselsteun. De hulp in Afghanistan wordt verdubbeld en ook gaat er meer geld naar Cambodja en Afrikaanse landen als Somalië en Kenia. ”Honger is in opmars en we moeten nu handelen”, aldus directeur Josette Sheeran van het WFP in een verklaring aan honderden wereldleiders bijeen op de Voedseltop in Rome.

In de Italiaanse hoofdstad zijn deze week staatshoofden, ministers en vertegenwoordigers van hulporganisaties bijeen om te praten over maatregelen om de voedselcrisis te bestrijden. De afgelopen drie jaar is basisvoedsel zoals rijst en graan volgens de Wereldbank 80 procent duurder geworden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.