Home

Achtergrond 1 reactie

Voedselprijzen in Nederland minst sterk gestegen

Van alle EU-lidstaten zijn de voedselprijzen in Nederland de afgelopen jaren het minst sterk gestegen.

Dat blijkt uit gegevens die Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Commissie, vandaag naar buiten bracht.

Volgens die cijfers kwam Nederland uit op een gemiddelde stijging met 8,2 procent sinds 2005. Het EU-gemiddelde lag op 12,5 procent. De grootste prijsstijgingen werden gemeten in de Oost-Europese lidstaten, met Letland als uitschieter (45,1 procent).

De prijs van melk, kaas en eieren nam het sterkst toe, met bijna 15 procent in het laatste jaar. De prijs van groente daalde juist licht.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Producent die goed ziet

    Dat hebben de producenten wel gemerkt, daarom wordt er ook actie gevoerd. Helaas, zijn de producenten alleen diep in de rode cijfers gekomen. Sommige zijn waarschijnlijk kleurenblind, zijn hebben het nog niet gezien! De melkfabrieken en LTO zijn schijnbaar ook kleurenblind. Waarschijnlijk moeten er nieuwe mensen op die plekken komen die het goed zien!!

Of registreer je om te kunnen reageren.