Home

Achtergrond 220 x bekeken 1 reactie

Vleesactie moslims wint internationale prijs

De inzameling van 2200 kilo vlees tijdens het Offerfeest heeft Nederlandse moslimorganisaties een internationale prijs opgeleverd.

Het vlees werd uitgedeeld aan armen en dak- en thuislozen in Nederland. De Golden Table Goodness Award werd in Turkije aan de Samenwerkende Moslim Hulp Organisaties (SMHO) en Cordaid uitgereikt voor hun gezamenlijke project 'de Offerfeestactie'. De vleesopbrengst van de actie werd eind december via Voedselbanken en VanHarte Resto's verspreid onder de kansarme bevolking.

Donderdag vierden de organisaties het winnen van de trofee in Den Haag. Yalgin Yagci, voorzitter van de SMHO, is blij met de internationale erkenning. "Deze prijs is eigenlijk voor Nederland. Nederlandse moslims zijn blij dat zij in de samenleving het gevoel van geven en delen hebben kunnen ervaren. En autochtone Nederlanders zijn blij, omdat zij hebben gemerkt dat je de islam en moslims ook met positieve dingen kan associëren.''

Hans Wemmers van Cordaid hoopt dat de prijs bijdraagt aan een breder draagvlak voor zulke initiatieven in de islamitische gemeenschap, gericht op armoedebestrijding.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    .

    Nu nog varkensvlees eten!

Of registreer je om te kunnen reageren.