Home

Achtergrond 226 x bekeken

Vlaanderen wil niet fuseren met Nederland

Nederland hoeft niet te rekenen op een fusie met Vlaanderen.

"Science fiction'', oordeelt de Belgische premier Yves Leterme zaterdag in de Volkskrant over het recente idee van PVV-leider Geert Wilders. Wilders vindt een fusie de oplossing voor de crisis in België. Vlamingen en Walen leven er in toenemende spanning met elkaar.

Volgens Leterme is het een 'simplisme' te denken dat België uit elkaar valt. "De Vlamingen kijken wel met sympathie naar Nederland, zoals de Walen sympathie hebben voor Frankrijk, maar de interactie tussen Wallonië en Vlaanderen is veel groter'', zegt Leterme. "België heeft een toekomst, als we bereid zijn hervormingen door te voeren.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.