Home

Achtergrond 338 x bekeken

Vion wil onderdelen van Grampian verkopen

Vion Foods overweegt onderdelen van het Britse Grampian die niet passen bij de kernactiviteiten, te verkopen. De pluimvee-activiteiten van Grampian worden de komende jaren echter niet verkocht.

Dat verklaart topman Daan van Doorn van Vion Foods.

Vion nam eerder deze week het Britse Grampian over. Daardoor treedt Vion toe tot de selecte club Nederlandse bedrijven met een omzet van meer dan 10 miljard euro. Het bedrijf wordt vaak gezien als coöperatie. Alle aandelen zijn in bezit van de ZLTO.

Van Doorn zegt dat Vion met de overname moet oppassen dat het niet uit zijn voegen groeit. ”Het is duidelijk dat we heel goed naar onze organisatie gaan kijken om te stroomlijnen daar waar mogelijk. Verkopen van onderdelen die niet passen bij onze kernactiviteiten is een serieuze mogelijkheid.”

Grampian heeft 17.000 werknemers in Thailand en een grote kippendivisie. ”We hebben twee jaar geleden gesproken met Grampian en toen bleek dat ze alleen wilden verkopen mét kippen. Wij wilden geen pluimveevlees en hadden het liever zonder gekocht, dat is helder”, zegt Van Doorn.

Of registreer je om te kunnen reageren.