Home

Achtergrond 251 x bekeken 3 reacties

Verwoesting regenwoud Amazone neemt toe

Brazilië slaagt er maar niet in afdoende maatregelen te nemen tegen de vernietiging van het regenwoud in de Amazone.

Tussen augustus 2007 en april 2008 is 5850 vierkante kilometer bos verloren gegaan. Dat is een toename ten opzichte van de periode augustus 2006 tot en met juli 2007, toen 4974 vierkante kilometer bos verloren ging. Het Braziliaanse instituut voor ruimtelijk onderzoek INPE maakte de cijfers gisteren bekend, aldus de Braziliaanse zender Globo en het persbureau Agencia Brasil. Alleen al in de maand april 2008 ging 1123 vierkante kilometer regenwoud verloren. Dat gebeurde vooral in de deelstaten Mato Grosso en Roraima.

Volgen INPE-directeur Gilberto Cámara wordt het regenwoud vooral opgeofferd voor de productie van soja en de veeteelt. De hoge prijzen voor vlees en soja zijn voor veel ondernemers een stimulans om meer grond vrij te maken voor de productie, aldus Cámara.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bintje koper

  Daar ligt een schone taak voor Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. De grond is er ook niet zo duur.

 • no-profile-image

  Penders

  Hoeveel belastinggeld gaat er hier naar de creatie van gecultiveerde cultuur ? Ik sluit mij aan bij de vorige reacties; laten we het geld aan het Amazonegebied besteden (en in Nederland geen hardhout meer importeren).
  Volgens het artikel verdwijnt er in het Amazonegebied nu ± 100.000 ha per maand !!
  In Nederland goede landbouwgrond omzetten in natuur is kortzichtig beleid; we moeten voor de natuur inspanningen leveren waar het nodig is.

 • no-profile-image

  komkommer

  tja, hier probeerd men een beetje bos erbij te creeren, en daar verdwijnen de hecatres. En dat terwijl hier de hectares meer voedsel opbrengen dan daar.... raar wereldtje

Of registreer je om te kunnen reageren.