Home

Achtergrond 175 x bekeken

Vervoersbond FNV steunt stakende buschauffeurs

De vervoersbond van FNV Bondgenoten steunt de stakende buschauffeurs in het streekvervoer.

Zij beraadt zich op manieren om handen en voeten te geven aan die steun. Dit heeft Boy Ramakers van de bondsraad van de commissie vervoer van FNV Bondgenoten vandaag gemeld. In elk geval krijgen de buschauffeurs een steunbetuiging.

Maar deze bondsraad die onder meer actief is op het gebied van wegvervoer, havens, spoor en taxi, beraadt zich intern ook op ondersteunende acties. "Te denken valt aan aanvullende acties zoals stipheidsacties bij de taxi's, of het niet meer laten rijden van de bussen die havenarbeiders naar hun werk brengen'', aldus Ramakers. "Ook zou bijvoorbeeld een trein die rijdt op een traject waar ook streekbussen rijden, een half uur stil kunnen staan. Dat zijn geen zaken die vandaag of morgen zullen gebeuren, aldus Ramakers. Maar het zijn ideeën die de revue passeren.

Een woordvoerder van FNV Bondgenoten benadrukt dat het daarbij gaat om interne overpeinzingen. Al was het alleen maar om juridische redenen zal het daarbij blijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.