Home

Achtergrond 1 reactie

Verhoudigen op scherp

Stakende DDB-veehouders trekken zich terug bij de fabriek van Friesland Foods in Nijkerk.

Stakende DDB-veehouders trekken zich terug bij de fabriek van Friesland Foods in Nijkerk. De blokkade-acties van de Dutch Dairymen Board (DDB) bij een groot aantal zuivelfabrieken van vooral Friesland Foods, hebben de verhouding tussen stakende en leverende melkveehouders op scherp gesteld. Foto Axipress

Gerben (links) en Arnold van Veelen laten melk weglopen in de mestput. Foto Axipress

FungiFlower speelt handig in op het Europees Kampioenschap voetbal. Bedrijven kunnen hun personeel, in de ogen van FungiFlower de 'kampioenen van de werkvloer', verrassen met EK-Champs. De champs zijn snelgroeiende champignons in een speciaal ontwikkelde doorzichtige verpakking. Binnen enkele dagen groeien onder huiskameromstandigheden eetbare champignons. Van iedere verkocht expemplaar gaat in juni 2 euro naar de Stichting Spieren voor Spieren. Foto ANP

Loonwerker Andre Broeze vervangt een spuitdop van zijn machine om onkruid te bestrijden in een perceel snijmais tussen Nijverdal en Rijssen. Hij kon zaterdag 40 hectare spuiten. Die productie haalde hij gisteren niet. "Boven een temperatuur van 25 graden Celsius kun je beter niet spuiten. We moesten gistermiddag dus stoppen om 's avonds weer door te gaan. Bovendien mag het niet regenen," legt hij uit. De komende dagen daalt de temperatuur, maar wordt het weer wat wisselvalliger. Foto Ruben Meijerink

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rolph Adriaansen

    Dit stukje staat volgens mij onder het verkeerde onderwerp!

Of registreer je om te kunnen reageren.