Home

Achtergrond

Verhagen zwaait vakantiegangers veilig uit

Door geldproblemen, infectieziekten of een slechte reisverzekering komt jaarlijks ruim een kwart van de Nederlanders op vakantie in de problemen.

Genoeg reden voor minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken om vandaag de Wijs op Reis minibeurs in Scheveningen te ondersteunen.

De minister werd tijdens zijn voorlichting bijgestaan door presentatrice Marit van Bohemen van het tv-programma Campinglife. Ook de douane, het Verbond van Verzekeraars en de GGD gaven tijdens de beurs persoonlijk advies aan vakantiegangers. Met tips, actuele reisadviezen, een magazine en praktische informatie wil het ministerie Nederlanders goed op weg helpen.

Mensen weten bijvoorbeeld dat Nederlandse ambassades hen in het buitenland kunnen helpen, maar de grenzen aan deze hulp zijn hen vaak onbekend. Ook dekt de basiszorgverzekering vaak niet alle kosten bij ongelukken over de grens. En volgens de douane weten Nederlanders niet goed wat voor souvenirs ze wel en niet mee terug naar huis mogen nemen, waardoor spullen moeten worden ingenomen en hoge boetes kunnen worden opgelegd.

"Met een goede voorbereiding en verzekering kun je al dit soort risico's beperken'', aldus Verhagen, die losjes gekleed ging in een overhemd zonder stropdas. Volgens de minister hebben ambassades vorig jaar alleen al 7000 noodpaspoorten moeten verstrekken aan pechvogels in het buitenland.

Overigens had de minister zelf moeite om een namaakvoetbalshirt te onderscheiden van het origineel. "Gelukkig zijn we steeds beter op de hoogte.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.