Home

Achtergrond

Verhagen verwacht geen oplossingen in Brussel

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) verwacht niet dat er tijdens de komende EU-top in Brussel donderdag en vrijdag al oplossingen zullen komen voor het Ierse ’nee’ tegen het nieuwe EU-Verdrag.

Vanochtend vergadert de Tweede Kamer over de inzet van Nederland op die EU-top. Het Nederlandse kabinet blijft er bij dat Ierland eerst zelf een analyse moet geven over de uitkomsten van het referendum waarin de bevolking zich tegen het verdrag uitsprak. Maar Verhagen verwacht niet dat de Ierse regering al een volledig beeld heeft van de achtergronden van dit ’nee’.

Hij denkt dat de lidstaten tijdens de top wel zullen aangeven dat zij het Verdrag van Lissabon, zoals het nieuwe EU-verdrag wordt genoemd, de ”juiste basis” is voor het toekomstig functioneren van de unie. Nederland zal dat ook doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.