Home

Achtergrond 213 x bekeken

Verdwaalde ijsbeer op IJsland doodgeschoten

Scherpschutters van de IJslandse politie hebben dinsdagavond een verdwaalde ijsbeer doodgeschoten.

Het roofdier stormde ,,in paniek'' op een groep journalisten af, verklaarde een woordvoerder van de autoriteiten het ingrijpen.
Het dier had al de naam Ofeig gekregen, vrij vertaald: Hij die niet mag sterven. De ijsbeer is vermoedelijk op een afgebroken ijsschots komen aandrijven vanuit Groenland, honderden kilometers ten westen van IJsland.

Twee weken geleden dook in het noorden van IJsland ook al een ijsbeer op. Dat dier werd eveneens doodgeschoten door de autoriteiten, tot woede van dierenbeschermers. Het was eigenlijk de bedoeling Ofeig gevangen te nemen en terug te brengen naar Groenland, aldus de nationale omroep RUV dinsdag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.