Home

Achtergrond 228 x bekeken

'Verdonk populair bij ouderen'

Ruim 20 procent (23) van de ouderen noemt politica Rita Verdonk als geschikte kandidaat voor het premierschap. Dat blijkt uit de Nationale Senioren Barometer 2008 die is uitgevoerd door de Universiteit van Tilburg en communicatiebureau Pro Aging.

De barometer is woensdag gepresenteerd. Ruim 2400 ouderen tussen de 49 en 92 jaar werkten aan de enquête mee.
Premier Balkenende scoorde 21 procent op de ranglijst van favoriete minister-president. Ook D66-fractievoorzitter Pechtold en SP-er Jan Marijnissen worden vaak genoemd met respectievelijk 7,8 en 7,2 procent van de stemmen.
Ongeveer 60 procent van de ouderen gaf in het onderzoek aan zich niet door de huidige overheid vertegenwoordigd te voelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.