Home

Achtergrond

Verburg voelt weinig voor stilliggeld vissers

Minister Gerda Verburg (Visserij) voelt weinig voor het EU-plan om vissers de kosten te betalen als ze wegens de dure diesel drie maanden aan de kant blijven.

"Heb je dan een probleem opgelost? Dat kost veel geld. En je kunt een euro maar een keer uitgeven. De sector zelf wil dat ook niet'', zei de minister in Luxemburg, waar ze dinsdag met collega's uit andere EU-landen spreekt over hulp voor noodlijdende vissers.

Verburg is wel enthousiast over voorstellen waardoor vissers meer staatssteun kunnen krijgen voor de aanschaf van zuiniger motoren, alternatieve brandstof of lichter vistuig. "Dat is de enige weg'', zei Verburg.

EU-commissaris Joe Borg (Visserij) wil 20 à 25 miljoen euro uittrekken om vis meer waard te maken. Hij denkt dat consumenten meer willen betalen voor etiketten en keurmerken voor gezonde of milieuvriendelijk gevangen vis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.