Home

Achtergrond 243 x bekeken 5 reacties

Verburg: natuurclaims zorgvuldiger afwegen

Bij plannen om landbouwgrond om te zetten in natuur moet een zorgvuldige afweging worden gemaakt.

Dat zei landbouwminister Gerda Verburg in reactie op de resolutie, die het CDA-partijcongres dit weekeinde aannam. Het congres sprak zaterdag uit dat waar mogelijk de omzetting moet worden gestopt. Verburg zei gisteren, op een CDA-bijeenkomst in Berkel-Enschot, het van harte met de resolutie eens te zijn. "Ik kan er heel goed mee leven."

Anderzijds benadrukte de minister dat dit niet betekent dat er geen landbouwgrond meer naar natuur gaat. "Het is niet zwart-wit, er gaat geen landbouwgrond meer naar natuur. We moeten er telkens zorgvuldig over nadenken."

Lees ook: CDA tegen omzetten in natuur van goede landbouwgrond

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  H.A.H.

  Gelukkig kom je af en toe toch nog gezond verstand tegen in de politiek. Het is ook van de zotte om met het idee te komen om vruchtbare polders weer onder water te zetten. Maar gelukkig heeft het CDA dit nog net op tijd begrepen.

 • no-profile-image

  nuchtere denker

  Als we nu ook eens beginnen met te veel uitgegeven natuur terug te winnen voor de landbouw. Of nog wat meer inpolderen. Als de overheid genoeg inpoldert en uitgeeft is er genoeg geld voor de vergrijzing van onze samenleving te financieren. Kan de brandstof misschien ook weer betaalbaar worden.

 • no-profile-image

  enough

  Leuk geprobeerd Wil, maar het wordt hoog tijd dat iemand een rem zet op de witteboordendiefstal uit de belastingpot van de EU. Zelfverrijking door verkapte grondverwerving over de rug van de europese belastingbetaler. En het oplossen en betalen van verborgen werkeloosheid met subsidie van de EU voor deze vergaderende clubs. Het enige waar jullie creatief in zijn is het verzinnen van belangrijke klinkende, maar niets zeggende termen die nauwelijk definieerbaar en voor meerdere uitleg vatbaar zijn.
  Geweldig dat we "in ons kleine landje substantieel niet kunnen bijdragen aan het wereldvoedselprobleem".
  Maar hoe hypocriet trek je op milieugebied wel een veel te grote broek aan door dan te spreken over de geweldige bijdrage tot het oplossen van milieuproblemen.
  Jullie achterliggende bedoeling is inmiddels door velen doorprikt. Gelukkig beginnen ze dit in Den Haag ook langzaam door te krijgen.

 • no-profile-image

  marcel

  Eindelijk begint er wat te veranderen bij de politiek. De beleidsmakers gaan inzien dat goede landbouwgrond omgezet worden in natuur niet meer past in deze tijd. Wij als agrarische sector maar ook als voedselproducent hebben de gronden hard nodig. Er moet meer voedsel geproduceerd worden. De bevolking groeit en de productie op de gronden krimpen in. We hebben de laatste jaren al te maken gehad met een voedsel te kort. De graanvoorraden komen in de knel. Als we dit jaar opnieuw droogte en wateroverlast hebben in europa waardoor de opbrengsten tegen valen kan er maar één ding gebeuren. Verdere prijsstijging in de kostprijs voor o.a. mengvoer. De marges komen nog verder onder druk .
  Ook zal ons voedselpakketje verder stijgen.
  Laten we zuinig zijn op de gronden en waar het kan eerst twee of drie keer nadenken voor we een plan uitvoeren

 • no-profile-image

  wil

  Verburg verklaart zichzelf ongeschikt als integraal verantwoordelijke voor Landbouw, Natuurbeheer en Voedselveiligheid.
  Het is een illusie dat we in ons kleine landje substantieel kunnen bijdragen aan het wereldvoedselprobleem. We hebben behoefte aan meer dan alleen hoge opbrengsten waar natuur en landschap aan ten gronde gaan.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.