Home

Achtergrond 6 reacties

Verbod op doden van ganzen in Noord-Holland

Het doden van ganzen in Noord-Holland is voorlopig verboden.

De bestuursrechter in Haarlem heeft vandaag de Faunabescherming in een zaak tegen de provincie Noord-Holland in het gelijk gesteld, zo heeft een woordvoerster bekendgemaakt.

De provincie had jagers ontheffing verleend voor het afschieten, vangen of vergassen van 12.000 grauwe ganzen en van brandganzen en kolganzen. De dieren vormen volgens Noord-Holland een groot probleem voor de boeren. De Faunabescherming sprak van een "ganzenmoordpartij'' en stapte vorige week naar de rechter. Die heeft het doden van de ganzen nu een halt toegeroepen.

Bestuursrechter G. Guinau geeft pas later een onderbouwing voor zijn vonnis. Het verbod geldt overigens niet voor de omgeving van Schiphol. De rechter heeft eerder ingestemd met het doden van ganzen in dit gebied omdat de dieren een gevaar vormen voor het vliegverkeer.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rob

  duizenden paarden koeien varkens en kippen worden per dag gedood voor onze cosumptie,overtollige ganzen doden is een ''ganzenmoordpartij''?, en als we deze dan ook opeten ,mag het dan wel?

 • no-profile-image

  gert

  dit is weer meten met twee maten,de vakantievluchten op schiphol mogen niet in gevaar komen door de ganzen,die rechter wil blijkbaar zelf ook veilig vliegen

 • no-profile-image

  l.kikkert

  Hoe zit het met botulisme? Op Texel zie ik al verscheidene ganzen dood liggen, ook in de sloten zullen div. dode ganzen liggen. Ook zal er poep in de sloten terechtkomen.
  En alle ganzenpoep in het kuilgras. Is dat voor de koeien schadelijk?

 • no-profile-image

  ulk

  Zal die rechter een aasvlieg op zijn broodje tartaar zijn gang laten gaan of zal hij hem dood proberen te slaan.

 • no-profile-image

  gj

  Dat het inkomen van de boeren door de ganzen wordt opgevreten vind die rechter dus van geen belang.
  Leg het vliegverkeer op Schiphol dan ook maar stil. Als er niet wordt gevlogen is er ook geen gevaar voor de turbines van de vliegtuigen.
  Ik vind zo'n rechter maar een prul, die met verschillende maten meet.

 • no-profile-image

  boer mieras

  volgens mij moet je die gewoon afschieten waneer het niet lukt dan bel je maar naar mij

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.