Home

Achtergrond 234 x bekeken 3 reacties

Veemarkt Utrecht sluit deuren

De Veemarkt in Utrecht gaat dicht. Het terrein en de hallen maken na 1 januari 2011 plaats voor woningbouw.

Dat heeft de gemeente Utrecht vandaag bekendgemaakt. De Utrechtse politiek had in 2005 besloten dat de locatie moest wijken voor woningen. Sinds die tijd is gezocht naar een alternatieve plek, maar die is binnen de krappe gemeentegrenzen van Utrecht niet voorhanden. Bovendien zou de investering in een nieuwe Veemarkt circa 45 miljoen euro bedragen.

De zeventien personeelsleden van de gemeentelijke dienst en andere betrokkenen zijn vandaag op de hoogte gebracht van de naderende sluiting. Door natuurlijk verloop en overplaatsing naar andere diensten hoeft niemand ontslagen te worden.

Vee werd er in Utrecht overigens nauwelijks meer verhandeld. Van de al eeuwen bestaande georganiseerde veehandel in de Domstad is anno 2008 alleen nog de paardenmarkt op woensdagochtend over.

De belangrijkste activiteit in het Veemarktcomplex is sinds jaar en dag de wekelijkse automarkt, die veel publiek trekt uit Oost-Europa. De markt is weliswaar de financiële kurk waarop de Veemarkt drijft, maar de gemeente Utrecht verwacht dat het belang ervan afneemt, mede door de welvaartsgroei in Oost-Europa. Daarnaast ziet Utrecht het niet als een kernactiviteit om autohandel te faciliteren

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wakkere jan

  Maar de beste niet!

 • no-profile-image

  v/d wekken

  leuk hoor weer een markt weg waar moeten we dan naar toe met de paarden?? is dat al bekent??

 • no-profile-image

  melkvehouder

  De NRM moet dan maar naar Zwolle, de meeste koeien zitten toch al in het noorden van Nederland

Of registreer je om te kunnen reageren.