Home

Achtergrond

Varkenshouders hebben minder investeringsplannen

Varkenshouders hebben dit jaar minder investeringsplannen in vergelijking met vorig jaar.

Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van marketingbureau AgriDirect. Ruim 30 procent van de Nederlandse varkenshouders heeft plannen om stallen te renoveren of een nieuwe stal te bouwen. Vorig jaar ging het om enkele procenten meer.

Bij gesloten bedrijven is de investeringsbereidheid groter dan bij de andere typen. Bij de gesloten bedrijven heeft bijna driekwart van de ondernemers bouwplannen. Vleesvarkensbedrijven hebben het minst plannen om te investeren.

Ondernemers willen vooral in groepshuisvesting investeren, maar ook klimaatbeheersing is populair. Opvallend is nog dat ze voorkeur hebben voor een droogvoersysteem boven brijvoer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.