Home

Achtergrond 319 x bekeken

Varkens binnen eten graag drie maal daags

Varkens in stallen eten het liefst drie keer per dag een flinke maaltijd.

Dit is de conclusie van een vandaag gepubliceerde Zweedse studie. De Zweedse Universiteit van Landbouwwetenschappen stelt dat varkens in stallen beter af zijn met drie keer per dag eten dan met voedingen de hele dag door. Met drie maaltijden zijn ze veel gezonder en ze worden dikker dan hun soortgenoten die de hele dag door eten krijgen.

Dat laatste is wel beter voor varkens buiten die zelf hun voedsel bij elkaar scharrelen. De wetenschappers hebben 360 varkens onderzocht. Ze gingen er eerst van uit dat de dieren binnen ook wel graag de hele dag door eten bij elkaar zouden willen scharrelen, omdat varkens buiten daar de hele dag mee bezig zijn. Maar dat bleek niet het geval, volgens Eva Persson van de Zweedse universiteit. De conclusies kunnen volgens haar van grote betekenis zijn voor zowel varkenshouders als dierenbeschermers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.