Home

Achtergrond

Vaccinatiepoli baarmoederhalskanker in Roosendaal

Het Fransiscus Ziekenhuis in Roosendaal opent volgende week een speciale kliniek waar meisjes zich kunnen laten inenten tegen baarmoederhalskanker.

Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker gebeurde tot op heden sporadisch bij de huisarts of in een privékliniek, zei de Roosendaalse gynaecoloog Richard Pal dinsdag. Volgens de gynaecoloog informeren moeders steeds vaker naar de mogelijkheid om hun dochters te beschermen tegen de ziekte. Baarmoederhalskanker is na borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker bij jonge vrouwen. Vaccinatie is mogelijk tegen de twee meest riskante varianten die de kanker veroorzaken.

De Gezondheidsraad heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) het advies gegeven om de inenting op te nemen in het rijksvaccinatieprogramma voor meisjes vanaf 12 jaar. Tot die tijd moeten patiënten het vaccin à 375 euro in ieder geval zelf betalen. Pal verwacht dat meer ziekenhuizen snel zullen volgen met deze extra service.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.