Home

Achtergrond 172 x bekeken

VS scherpt visummaatregelen aan

Mensen die naar de Verenigde Staten willen reizen en daarvoor geen visum nodig hebben, moeten zich vanaf volgend jaar 72 uur voor vertrek via internet registreren.

Dat berichtte the Financial Times vandaag. De nieuwe maatregel geldt voor inwoners van onder meer West-Europa, Australië en Singapore.

De VS maken zich zorgen over de radicalisering in Europa. De autoriteiten zijn bang dat Europa het nieuwe platvorm voor aanvallen op Amerika wordt. "Het is naïef om te denken dat een reiziger die geen visum nodig heeft een minder grote dreiging zou zijn dan iemand die voorafgaand aan een reis is gescreend bij een visumaanvraag'', aldus een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie voor Binnenlandse Veiligheid in de krant.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.