Home

Achtergrond 149 x bekeken

Unilever populairste werkgever

Studenten willen na hun opleiding het liefst werken voor Unilever.

Multinationals Shell en Heineken staan op de tweede en derde plaats. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van arbeidsmarktonderzoeksbureau Intelligence Group.

De toptien van meest aantrekkelijke werkgevers bestaat vooral uit Nederlandse bedrijven. Behalve bedrijven als Philips (4), KLM (5), Rabobank (9) en ING (10), is ook de overheid populair bij studenten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken (6) en het Rijk (ministeries en Hoge Colleges) hebben ook een plek. De Verenigde Naties (8) siert als enige internationale organisatie het lijstje.

Het vertrouwen van studenten in de arbeidsmarkt is flink toegenomen, zo blijkt uit het onderzoek. Bijna driekwart van de 1270 ondervraagden verwacht binnen drie maanden een baan te hebben. Een derde van de studenten vindt het eigen ondernemerschap een aanlokkelijk vooruitzicht. Een jaar eerder was dit nog een kwart.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.