Home

Achtergrond

Uitzichtgarantie ook mogelijk voor huurders

Garantie op een mooi uitzicht is geen exclusief voorrecht voor de rijken onder ons. Het is niet alleen mogelijk voor koopwoningen, maar ook voor huurhuizen van woningbouwverenigingen.

Dat heeft minister Gerda Verburg (landbouw) geschreven aan de Tweede Kamer, in antwoord op vragen van Remi Poppe (SP).
Hij wilde opheldering van de CDA-bewindsvrouw over haar uitspraken naar aanleiding van het aanwijzen van vier ”voorbeeldgebieden”, waar regio’s en gemeenten werken aan plannen om het landschap mooier te maken met privaat geld.

In één van die vier gebieden, Het Binnenveld (gelegen in de gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal), is het idee opgekomen om bewoners een systeem aan te bieden dat hen meer zekerheid geeft op behoud van hun mooie uitzicht. Deelname is volledig vrijwillig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.