Home

Achtergrond 161 x bekeken

Uitspraak Deense rechter kan leiden tot islamofobie

De Organisatie van Islamitische Conferentie (OIC), waarin 57 verschillende islamitische landen verenigd zijn, vreest voor islamofobie nu een Deense rechtbank een klacht over de inmiddels beruchte cartoons heeft afgewezen.

Dat zei de organisatie maandag. De Deense rechter oordeelde donderdag dat twee krantenredacteuren die in 2005 spotprenten van de profeet Mohammed hadden laten afdrukken, niet de intentie hadden om mensen te kwetsen. Volgens de rechter is het een feit dat in de naam van de islam geweld gebruikt wordt, maar is het niet illegaal om daar satirische tekeningen over te maken.

Volgens het OIC verwerpt deze uitspraak het verband tussen terreur en de islam niet, waardoor mensen bang worden voor de religie en haar aanhangers. ”De uitspraak kwam voor ons onverwacht, juist op een tijdstip dat de rest van de wereld het verband tussen terreur en de islam verwerpt.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.