Home

Achtergrond 172 x bekeken

Truckers en wijnboeren blokkeren oliedepots

Franse vrachtwagenchauffeurs en wijnboeren hebben vandaag een olieraffinaderij en een oliedepot geblokkeerd uit protest tegen de hoge brandstofprijzen.

Dat hebben de politie en vakbonden laten weten. Tientallen truckers stelden in de nacht van zondag op maandag een blokkade op rond de raffinaderij van Total op in La Mède aan de Middellandse Zee.

Het gaat om dezelfde raffinaderij die vorige week door vissers werd geblokkeerd. De politie zette toen traangas in om de vissers weg te krijgen. De truckers lieten maandag weten te vertrekken als de politie daar om zou vragen. "Zonder rellen kunnen wij beter terugkomen.''

Bij het oliedepot in de plaats Sète verzamelden zich circa zestig wijnboeren die lid zijn van de vakbond Jeunes Agriculteurs. De groep stak autobanden in brand, groef een loopgraaf en maakte een spoorlijntje onklaar. Een woordvoerder liet weten dat de boeren eisen dat alle belastingen op brandstof worden afgeschaft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.