Home

Achtergrond

'Transportvakantie' nog even van de baan

Vrachtwagenchauffeurs vertegenwoordigd door de Vereniging Eigen Rijders Nederland (VERN) zullen maandag gewoon rijden.

Hun geplande 'transportvakantie' blijft na het overleg met het kabinet van gisteren opgeschort. Dat heeft voorzitter Klaas de Waardt vandaag gezegd. Volgens De Waardt was het gesprek van donderdag te kort om conclusies te kunnen trekken. Hij verwacht dan ook dat er een vervolggesprek komt. Tot die tijd zullen de chauffeurs geen actie voeren. "We houden ons aan het poldermodel.''

De chauffeurs lijken de hoop op het tegenhouden van de accijnsverhoging met 3 cent per 1 juli aanstaande te hebben opgegeven en mikken nu op andere winstpunten. "We zetten sterk in op het tegenhouden van de verhoging van de wegenbelasting voor bestel- en vrachtwagens.'' Maandag hoopt de VERN een nieuwe afspraak met het kabinet te kunnen maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.