Home

Achtergrond 174 x bekeken

Tot 50 procent meer bier- en snackomzet bij EK-duel

De Nederlandse supermarkten zijn helemaal klaar voor de EK-kwartfinale van zaterdag waarin Nederland Rusland treft.

Alle supermarkten geven aan extra veel bier, borrelhapjes, chips en kant- en klaarmaaltijden in het schap te hebben.
Volgens een woordvoerster van Super de Boer slaat deze winkel gedurende het EK een kwart tot 50 procent meer in aan producten die lekker weghappen of drinken tijdens het voetbal. "En daar zit een stijgende lijn in.''

Naarmate het Nederlands elftal verder komt in het toernooi, neemt de snackbehoefte toe, zo lijkt het. Ook marktleider Albert Heijn zegt "te anticiperen op dit soort scenario's. De Bonus-aanbiedingen worden erop afgestemd en daar wordt altijd meer van ingekocht'', zegt een woordvoerder. Het mag dan ook niet verwonderlijk heten dat Amstel-bier deze week 'in de bonus is' evenals pizza's en borrelnoten. Ook de Jumbo-supermarkten zijn klaar voor een run op bier en chips. ,,We verwachten een iets hogere vraag en zijn daarop ingesteld.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.