Home

Achtergrond 1 reactie

Timmermans tegen grotere parlementaire controle

Staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) blijft zich verzetten tegen een grotere controle van het Nederlands parlement op de inzet van het kabinet bij wetgevingsprocessen in Brussel.

Dat bleek vandaag tijdens het debat in de Tweede Kamer over het nieuwe Europese Hervormingsverdrag. Niet alleen verzet hij zich tegen een instemmingsrecht van de Kamer op onderwerpen waar straks het Europees Parlement over mag beslissen, zoals minimumstraffen en sociale zekerheid voor migranten, zoals de meeste oppositiepartijen willen.

Hij is ook tegen het voorstel om een zogenoemd behandelingsvoorbehoud in te voeren. Dat betekent dat de Eerste en de Tweede Kamer kunnen bepalen dat ministers een wetsvoorstel in Brussel pas mogen tekenen als beide Kamers zich hierover hebben gebogen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    pvda,ers houden niet van controles,vraag Herfkens maar

Of registreer je om te kunnen reageren.