Home

Achtergrond 206 x bekeken

Tereos ziet af van Danisco Sugar

Het Franse suikerconcern Tereos ziet af van een eventuele overname van Danisco Sugar.

Daarmee is de weg vrij voor de enige andere kandidaat, Nordzucker. Tereos heeft lange tijd overwogen een bod uit te brengen op de suikeractiviteiten die door Danisco in de etalage zijn gezet. Kort geleden deelde topman Philippe Duval in de Franse zakenkrant Les Echos nog mee dat zijn bedrijf 'binnenkort een hard bod op tafel zou leggen'. Nu meldt dezelfde krant dat de directie van de cooperatie, een van de grootste van Frankrijk, de onzekerheden echter toch te groot acht. Bovendien werd de prijs door de overnameslag te ver opgedreven. Daarbij komt dat de toekomstige rentabiliteit van de suikeractiviteiten niet zeker is, vooral omdat Danisco nog geen overeenstemming heeft bereikt met haar telers over een hogere bietenprijs.

Tereos, dat eerder zeven zetmeelfabrieken overnam van Tate & Lyle, heeft echter nog altijd twee andere overnamekandidaten op het oog: het Spaanse Ebro en Polski Cukier uit Polen. Duval heeft al eerder laten weten dat die beide dossiers wel degelijk ook op zijn bureau liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.