Home

Achtergrond 217 x bekeken

Syngenta mikt op 10 procent prijsstijging

Zaaizaad- en gewasbeschermings-middelenproducent Syngenta verwacht de prijzen van gewasbeschermingsmiddelen volgend jaar zo’n 10 procent te verhogen. Het Zwitserse concern gaat er op dit moment van uit dat deze prijsverhoging nodig is om de stijgende grondstofkosten te compenseren.

Syngenta rekent verder dat de overstromingen in het Middenwesten van Amerika geen invloed zullen hebben op de resultaten van het concern. Bovendien was er een opwaardering van zakenbank Merrill Lynch die de koers van het Zwitserse concern flink ondersteunde.

De trekkerfabrikanten lieten op de beurs een aardig herstel zien. Agco (Fendt en Massey-Ferguson) zag zijn koers maandag zelfs ruim 12 procent stijgen, waardoor het koersverlies dit jaar is geslonken tot zo’n 17 procent. De mechanisatiesector profiteerde onder meer van een analistenrapport dat aangeeft dat de vraag naar landbouwmachines op langere termijn sterk blijft.

De voedingsproducenten stonden daarentegen sterk in de min, nadat zakenbank UBS zijn adviezen voor de voedingssector verlaagde. Vooral zuivelconcern Danone zag zijn beurskoers dalen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.