Home

Achtergrond 168 x bekeken

Super de Boer ziet omzet per winkel stijgen

Klanten hebben bij supermarktbedrijf Super de Boer voor 947 miljoen euro boodschappen afgerekend in het eerste halfjaar.

In dezelfde periode vorig jaar was dit nog 972 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf dinsdag beurs bekend. De gemiddelde weekomzet per winkel steeg in de eerste 24 weken met 10,7 procent naar 126.000 euro. Vorig jaar had de keten ruim 40 winkels meer.

Het concern, dat vorig jaar na jaren van verlies weer zwarte cijfers schreef, boekte op jaarbasis dit eerste halfjaar naar eigen zeggen een identieke omzetgroei van 4,2 procent. Het gaat hier om de verkopen van een groep van ongeveer 290 winkels die onveranderd is gebleven.

De groei in het tweede kwartaal liep terug ten opzichte van een jaar eerder, met name omdat Pasen dit jaar in het eerste kwartaal viel. Bovendien had de keten in het tweede kwartaal minder grote acties dan een jaar eerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.