Home

Achtergrond 246 x bekeken

Streekvervoer rijdt donderdag weer

Het streekvervoer rijdt donderdag weer normaal.

FNV Bondgenoten en CNV Stads- en streekvervoer lieten vanmiddag weten hun leden te hebben opgeroepen het werk te hervatten.

Beide vakbonden zijn blij dat er na maanden steggelen een cao-akkoord is. "Dit heeft allemaal veel te lang geduurd. Wel zullen we nog om tafel moeten met de werkgevers en overheden om ervoor te zorgen dat dit drama zich volgend jaar niet herhaalt'', stelt FNV-bestuurder Janny Koppens.

CNV-onderhandelaar Wyb Kusters verwacht dat de dienstregeling donderdag ondanks alle goede voornemens mogelijk niet overal in het land vlekkeloos kan worden gevolgd. "Het hele proces moet weer op gang komen. Dat betekent in sommige gevallen dat accu's van bussen moeten worden opgeladen en in andere gevallen dat software moet worden gereset, waardoor bussen herkenbaar zijn in het tracé.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.