Home

Achtergrond 201 x bekeken

Streekvervoer gaat weer rijden in spitsuren

De streekbussen gaan vanaf zaterdag in het hele land weer rijden tussen 07.00 en 09.00 uur en tussen 16.00 en 19.00 uur.

De rest van de dag staken de chauffeurs. Dat hebben de vakbonden vandaag bekendgemaakt. Zij hebben besloten de actie te beperken tot de daluren. Op last van de rechter rijden in Friesland, Groningen en Drenthe de bussen sinds vandaag al weer in de spitsuren. Maar in de rest van het land staken de buschauffeurs nu nog de hele dag.

De provincies en reizigersvereniging Rover gaven woensdag de bonden nog een dag om ervoor te zorgen dat ook in de rest van het land de chauffeurs in de spitsuren weer gaan rijden. Zij dreigden om net als de drie noordelijke provincies, naar de rechter te stappen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.