Home

Achtergrond 194 x bekeken

Start zonnebootrace uitgesteld door harde wind

De start van de eerste etappe van de Friese zonnebootrace is maandag met 3,5 uur uitgesteld wegens de harde wind, zo meldt de organisatie.

Zondag tijdens de sprintwedstrijd en de proloog waaiden al twee boten om door de harde wind. Maandag zou om 11.30 uur worden gestart voor de etappe van Leeuwarden naar Sneek. Op sommige plaatsen staat echter windkracht zeven. De start is daarom verschoven naar 15.00 uur. Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) geeft het startschot.

Van de 49 deelnemers die aan de race begonnen, zijn er negen uitgevallen. Een team uit Engeland heeft zich wegens technische mankementen teruggetrokken. Acht boten voldeden niet aan de minimumlimiet van 8 kilometer per uur en mogen daarom niet aan de start verschijnen.

De zogenoemde Frisian Solar Challenge moet de veertig overgebleven boten tot en met zaterdag op zonne-energie langs de Friese Elfsteden leiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.