Home

Achtergrond 161 x bekeken

Somalische piraten ontvoeren vier toeristen

Piraten hebben gisteren vier Duitse toeristen, onder wie een vrouw en een kind, ontvoerd van hun zeilboot voor de kust van het noorden van Somalië.

Dat hebben overheidsfunctionarissen vandaag laten weten. Volgens de woordvoerder kwam het schip te dicht bij de kust, waarna de piraten de vier meenamen. Zij worden nu vastgehouden in de bergen bij Qow, tussen de autonome regio's Puntland en Somaliland.
De kustwateren voor Somalië gelden als een van de meest gevaarlijke ter wereld. Piraten kapen geregeld schepen voor de kust. Onlangs werd nog een schip van de Nederlandse rederij Reider Shipping uit Winschoten gekaapt. Meestal worden de opvarenden goed behandeld en hopen de kapers op grote sommen geld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.