Home

Achtergrond

Schoonmaakster leefde 14 jaar in slavernij

Een Braziliaans echtpaar heeft een huishoudster veertien jaar lang als slavin in huis gehouden. Dat meldde de Braziliaanse krant Folha de S. Paulo woensdagavond.

De nu 25-jarige vrouw mocht in al die jaren het huis in het Noord-Braziliaanse Salvador niet verlaten, aldus de politie. Ze moest iedere dag van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat sloven. Ook zou het echtpaar, een ondernemer en een lerares, haar geregeld hebben mishandeld. Voor haar werk werd de vrouw nooit betaald.

Experts schatten dat meer dan een miljoen minderjarigen in Brazilië als huishoudster werken. De meesten hebben geen vakantie en verdienen ver onder het wettelijk minimumloon van ongeveer 165 euro per maand. Ook is seksueel misbruik van de werksters gemeengoed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.