Home

Achtergrond 109 x bekeken 1 reactie

Scholieren laten miljoenen liggen

Scholieren en studenten laten zeker 25 miljoen euro aan belastinggeld liggen doordat veel jongeren met een bijbaantje niet weten dat zij belasting kunnen terugvragen.

Dit blijkt uit het jaarlijkse vakantieonderzoek dat FNV Jong woensdag in Walibi World heeft gepresenteerd.

Door een T-biljet in te vullen kunnen jongeren met een vakantiebaantje te veel betaalde belasting terugvragen. Maar de helft van de 1,2 miljoen vakantiewerkers weet niet wat dat voor een biljet is. De vakbond schat dat de jongeren gemiddeld 50 euro per persoon kunnen terugkrijgen. Als de helft van de 1,2 miljoen dat niet doet, laten zij samen zeker 25 miljoen euro lopen.

De FNV roept middelbare scholen op samen met de Belastingdienst lessen te geven over belastingen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    bussy-girl

    Of ze het niet weten is de vraag, als ze het wel terugvragen is alles teveel of te weinig en worden ze van het kastje naar de muur gestuurd, en aan het eind van het liedje is het, ja je hebt er geen recht op.

Of registreer je om te kunnen reageren.