Home

Achtergrond 3 reacties

Schapen en lammeren omgekomen door brand

Door een brand in een schaapskooi in Blaricum zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zestig lammeren en vijftig schapen om het leven gekomen.

De schuur, met rieten dak, is helemaal afgebrand, meldde de politie. De brandweer rukte rond twee uur uit en had de brand binnen een half uur onder controle. Er leken aanvankelijk geen dieren in de schuur aanwezig te zijn, maar later troffen brandweerlieden toch tientallen verkoolde schapen aan.

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  usciolu

  Tja, voor mensen zijn er veiligheidsmaatregelen zoals sprankelinstallaties e.d. Maar Gerda Verburg vindt zoiets voor dieren niet nodig.....

 • no-profile-image

  getikt door een sojaboon

  heeft iscuolu dan ook een sprenkelinstalatie in haar bijstandflat?????

 • no-profile-image

  moniquevos@t-online.de

  Wat een vreselijk bericht!!! Vorige week werd er nog het Schaapscheerderfeest gehouden. Ik heb meteen mijn zwager gebeld die daar bij de brandweer is. Hij vertelde me dat honderdzestien schapen en lammeren zijn omgekomen. Doordat de Naarderstraat wegens wegwerkzaamheden is afgesloten is de brand te laat ontdekt. Toen de brandweer kwam was er eigenlijk al niets meer over. Vandaag gaan ze nablussen.
  Ik hoop niet dat ook dit is aangestoken, een aantal weken geleden zijn er een aantal brandstichtingen in de zelfde nacht geweest, in het dorp.

Of registreer je om te kunnen reageren.