Home

Achtergrond 1 reactie

SGP: rek bij boeren is eruit

Boeren mogen niet worden opgezadeld met nieuwe lastenstijgingen door het waterbeleid.

Hogere kosten voor de landbouw hebben grote nadelige gevolgen voor zowel de sector als het landschap. Dat vindt SGP-leider Bas van der Vlies. Uit recent onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving blijkt dat veel plannen die het kabinet heeft geformuleerd voor de implementatie van de Kaderrichtlijn Water moeilijk te realiseren zijn. Alleen met een flinke inspanning van de landbouw blijven de doelen in het zicht.

Van der Vlies is daar tegen. "De rek bij boeren is eruit", zegt hij. De SGP’er benadrukt dat de Kamer vorig jaar een motie van zijn hand heeft aangenomen waarin wordt gesteld dat de Kaderrichtlijn Water niet tot nieuwe lastenstijgingen voor de landbouw mag leiden.

Vanavond debatteert de Tweede Kamer over de Kaderrichtlijn Water. LTO vindt dat het kabinet niet op voorhand onhaalbare doelen mag opstellen. Gebeurt dit wel, dan loopt Nederland het risico te worden teruggefloten door Brussel, aldus de boerenorganisatie.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    agmj.bus-stolwijk

    Laatste alinea:LTOvindt dat....
    Wat betekent dit;teruggefloten worden door Brussel? "De rek bij de boeren is eruit"is een terechte conclusie(zeker in kwetsbare gebieden) Is het dan niet van het grootste belang,dat we dit duidelijk maken in Brussel en zullen we toch niet op voorhand bang moeten zijn, door Brussel te worden teruggefloten? Of begrijp ik het verkeerd? Dan graag wat meer uitleg.

Of registreer je om te kunnen reageren.