Home

Achtergrond

Roken in feesttenten ook verboden

Het rookverbod in de horeca per 1 juli is ook van toepassing op feesttenten.

Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid vandaag bekendgemaakt. Koninklijk Horeca Nederland (KHN) had een kort geding daartoe aangespannen tegen minister Klink dat op 1 juli zou dienen. Dat is nu van de baan.

Het ministerie heeft na een gesprek met KHN ,,de reikwijdte van het verbod nader gesepcificeerd''. Op grond van de wet is het vanaf 1 juli verboden te roken in ruimten met een horecabestemming. In de open lucht geldt het rookverbod niet, waardoor roken op een terras toegestaan blijft. "Zolang het terras maar niet aan alle kanten (boven- en zijkanten) afgesloten is.''

Eerder gaf het ministerie de horeca te verstaan dat er niet meer te sleutelen viel aan de nieuwe wet. "Dit is ook geen afwijking van de wet, maar een aanpassing van de handleiding'', zegt een woordvoerster van het ministerie. Voor KHN was het "onacceptabel'' dat in tenten met een horecabestemming wel gerookt zou kunnen worden. "Gelijke monniken, gelijke kappen. Gelukkig heeft de minister dit ook ingezien. Dat is wel zo duidelijk'', aldus KHN.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.