Home

Achtergrond 167 x bekeken

'Regeringen houden zelf bureaucratie in stand'

Regeringen van de EU-lidstaten moeten niet langer klagen dat de Europese Commissie bureaucratisch is, zolang ze zelf geen maatregelen nemen.

Dat stelde Commissievoorzitter José Manuel Barroso dinsdag. Brussel wordt veelal bekritiseerd en zou veel onnodige regeltjes maken volgens sommige politici. Maar volgens Barroso bleek onlangs tijdens een debat over de vorm van groente en fruit dat het de lidstaten zelf zijn die onnodige regeltjes niet willen schrappen.

Zo bestaan er Europese standaarden voor het formaat van een komkommer. Brussel deed een voorstel om dit soort 'onzinnormen' af te schaffen, maar stuitte op weerstand van een meerderheid van de EU-landen. "Bureaucratie vanuit Brussel, maak dat maar eens hard of houd anders je mond!'', aldus een geërgerde Barroso.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.