Home

Achtergrond 185 x bekeken 1 reactie

Rechter stelt Friesland Foods in gelijk

De Dutch Dairymen Board (DDB) mag geen melkfabrieken van Friesland Foods meer blokkeren.

Friesland Foods eiste dat vorige week in een kortgeding. De rechter heeft de zuivelcoöperatie in het gelijk gesteld. Voor elke keer dat de DDB het verbod negeert, kan het een dwangsom van 100.000 euro per dag met een maximum van 5 miljoen euro opgelegd krijgen. De DDB moet haar leden op de hoogte brengen van de uitspraak en vragen geen fabrieken van de zuivelcoöperatie meer te blokkeren.

De rechter gaf aan dat leden van Friesland Foods voldoende democratische middelen hebben om hun standpunten duidelijk te maken. Het is volgens de rechter niet gebleken dat de leden van de DDB hebben geprobeerd hun standpunt aan de zuivelcoöperatie duidelijk te maken voordat ze overgingen op het blokkeren van de fabrieken.

Friesland Foods is tevreden met de uitspraak. Sieta van Keimpema, voorzitter van de DDB, wilde nog niet op de uitspraak reageren.

Kelly Lubbers

Eén reactie

  • no-profile-image

    LTO boerin

    Hardstikke mooi, kunnen ze fijn een lagere melkprijs uitbetalen en een vrije dag nemen, AH bepaald wel wat we voor onze melk krijgen. De bonussen en lonen gaan wel gwoon door. Niemand die je op de vingers kijk en weggeven tegen een lage prijs kan nooit zo moeilijk zijn. En de leden houden hun vertrouwen in de cooperatie. We hebben met elkaar duidelijk aangegeven dat er nog genoeg ruimte is bij de bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.