Home

Achtergrond 158 x bekeken

Rechtbank gelast stop melkblokkade

Melkveehouders voerden de afgelopen dagen actie, onder andere met blokkades van zuivelfabrieken en melk op het land uitrijden. Na uitspraak van de rechtbank in Haarlem op 2 juni stopten de boeren hun blokkade dezelfde dag om 14.00 uur. De inhoudelijke bespreking van de zaak volgt op 12 juni aanstaande.

In de hele EU voeren boeren actie voor hogere gegarandeerde melkprijzen aangezet door de European Milk Board. Overigens kwamen er al boeren in het geweer tegen de blokkade-acties. De Dutch Dairymen Board (DDB) gaat wel door met andere acties voor hoge gegarandeerde melkprijzen. Volgens LTO zijn de bij haar aangesloten veehouders in meerderheid tegen harde acties, omdat hun eigen coöperaties uiteindelijk de hoge melkprijzen moeten zien waar te maken op de markt. Op korte termijn zouden melkveehouders die wel wilden leveren, niet de dupe mogen worden. Het verloop van de acties is te lezen op de website van het Agrarisch Dagblad.

Meer informatie Uitspraak rechtbank Haarlem, 2 juni 2008

Meer informatie Agrarisch Dagblad, 2 juni 2008: Friesland Foods kan weer leveren

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.