Home

Achtergrond 184 x bekeken 3 reacties

Rabobank gelooft in zorglandbouw

Als de zorglandbouw geprofessionaliseerd wordt, kan het uitgroeien tot een robuuste, economisch sterke sector. Dat zegt Joop Wijn, directeur MKB en Food&Agri van Rabobank Nederland.

De bank heeft onderzoek gedaan naar de zorglandbouw. Als enkele aanbevelingen worden opgevolgd, is dat goed voor de groei van de sector, aldus het onderzoek.

Er is volgens de onderzoekers professionalisering en aansturing nodig, met name vanuit de politiek. Wijn benadrukt het belang van wederzijdse ondersteuning door partijen, zoals overheid, de zorgsector en de land- en tuinbouwsector. Als die ondersteuning er is kan de zorglandbouw fors groeien, verwacht de Rabobank.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  span een ander

  Ik wel, laat de landbouw hier maar intrappen, dan draait de overheid op een gegeven moment de subsidiekraan dicht en gaat het zoals altijd in de landbouw; veel arbeid voor weinig geld.
  En als ze wel wat verdienen zorgt de opinie er wel voor dat ze ook dan weer onterecht als subsidievreter worden afgeschilderd.
  Rabo, bedankt.

 • no-profile-image

  gert

  de landbouw heeft al veel zorgen

 • no-profile-image

  vd Berg

  zorglandbouw is een grote subsidie pot>> niet echt een sterke basis. Ik kan dan ook niet begrijpen hoe een rabobank zoiets kan zeggen

Of registreer je om te kunnen reageren.