Home

Achtergrond 154 x bekeken

RWI richt blik op werkzoekenden in aandachtswijken

In de veertig zogenoemde aandachtswijken van minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) zitten ongeveer 60.000 mensen die wel willen werken, maar toch geen baan hebben.

Veruit de meesten van hen huizen in de vier grote steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Dat blijkt uit schattingen die de Raad voor Werk en Inkomen (RWI) en onderzoeksinstituut Nicis vandaag hebben gepresenteerd aan wethouders van de grote steden. Volgens die gegevens woont bijna 10 procent van het 'onbenutte arbeidspotentieel' in de grote stad.

Volgens Vogelaar onderschrijft het rapport "dat er kansen liggen''. RWI en Nicis willen helpen bij een proef om mensen via maatwerk aan het werk te krijgen. Vogelaar noemt het verder "een goed initiatief'' dat de twee partijen gemeenten willen ondersteunen om samen met bedrijven het ondernemerschap in wijken te vergroten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.