Home

Achtergrond

Proefveld België vervuild met transgeen koolzaad

Op proefvelden van Bayer CropScience in België is gangbaar koolzaad vermengd geraakt met transgeen koolzaad.

Dat heeft Bayer CropScience gemeld aan de Belgische overheid. Volgens Bayer is het proefveld voor 5 procent vermengd geraakt met transgeen koolzaad, dat niet mag worden geteeld in de EU. Vermoedelijk is het transgene zaad overgebleven van een veldproef in de jaren 90 die toen is uitgevoerd met toestemming van de overheid.

Volgens de overheidsdienst voor volksgezondheid, voedselveiligheid en milieu liggen de proefvelden op vier locaties. Bayer heeft het zaad vernietigd en controleert met de overheid de komende jaren of geen transgeen koolzaad op de braakliggende proefvelden is achtergebleven.

Of registreer je om te kunnen reageren.