Home

Achtergrond 141 x bekeken

Proefproject voor minder toezichtslast agrariërs

Gemeenten in de regio Venray, Waterschap Peel en Maasvallei, Provincie Limburg en de Algemene Inspectiedienst gaan onder de titel 'Minder, Beter, Duidelijker' een proef starten om minder toezichtslast bij agrariërs te veroorzaken, meldt gemeente Venray.

Hiervoor gaan de partijen beter samenwerken om het aantal controles per bedrijf te verminderen. In het begin gaan controleurs van de partijen samen op pad, maar het doel is dat de controleurs uiteindelijk taken van elkaar overnemen.

Tijdens een bezoek kijken dan maximaal twee controleurs in een keer naar gebruik en opslag van beschermingsmiddelen, het oppervlaktewater en de naleving van milieurichtlijnen. Het proefproject is onderdeel van het landelijke programma Vernieuwing Toezicht. Naast de regio Venray worden ook proeven gestart in Lansingerland en de regio's Den Bosch, Ede en Krimpenerwaard.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.