Home

Achtergrond 341 x bekeken

Productie nieuwe rassen rode paprika lijkt rooskleurig

De productiecijfers van de rode paprikarassen die beproefd worden bij Wageningen UR liggen tot nu toe hoger dan het vergelijkingsras Spider.

De kilogramopbrengst van de rassenproeven van de gele paprika lopen minder uiteen. Dit blijkt uit de tussentijdse resultaten (tot en met mei) van het rassenonderzoek dat beproefd wordt bij WUR Glastuinbouw in Bleiswijk. Zij voeren in samenwerking met zaadhuizen en paprikatelers de rassenproeven paprika uit.

De productiecijfers van alle nieuwe nummers (E 41.9816 van Enza, PR 4314 van Syngenta Seeds en BSP 1919 van Seminis) liggen allemaal hoger dan die van het vergelijkingsras Spider van Enza. Die laatste komt uit op 7,9 kilogram per vierkante meter. De nummers halen allemaal ruim een halve kilo meer per vierkante meter.

Bij de proeven met de gele paprika loopt het vergelijksras Derby niet zo uit de toon. Die haalt een gemiddelde van 8,2 kg/m2. Eén ras, BSP 2203 van Seminis ligt 0,1 kg/m2 achter op het vergelijkingsras. De andere twee nummers E 41.1587 van Enza en Y 05644 van Syngenta Seeds liggen iets voor met respectievelijk een kilogramopbrengst van 8,5 kg/m2 en, 8,4 kg/m2.

Bekijk de tussentijdse resultaten van de rode paprikarassen

Bekijk de tussentijdse resultaten van de gele paprikarassen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.