Home

Achtergrond

Prijsstijging koopwoningen neemt af

De prijsstijging van bestaande koopwoningen zwakt steeds verder af.

Stegen de prijzen in februari nog met 4,5 procent op jaarbasis, in mei werden woningen 2,9 procent meer waard. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Sinds 1996 is het slechts twee keer voorgekomen dat de stijging van de prijzen onder de 3 procent zakte.

Alle woningtypes waren duurder dan in dezelfde periode vorig jaar. Appartementen stegen het meest in prijs (4,3 procent) en bij twee-onder-een-kapwoningen was de prijsstijging het kleinst (1,9 procent). Huizen werden in alle provincies duurder, met uitzondering van Limburg.

In mei wisselden bijna 14.000 woningen van eigenaar. Dat is fors minder (20 procent) dan een jaar eerder. Wel werden er meer appartementen verkocht (bijna 11 procent) dan in mei 2007. De verkoop van andere woningtypes lag lager.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.