Home

Achtergrond

Premier Luxemburg wil referendum over toekomst EU

In alle lidstaten van de Europese Unie (EU) moet een referendum gehouden worden over de toekomst van de unie. Dat zei premier Jean-Claude Juncker van Luxemburg zondag in de Duitse krant Bild am Sonntag.

Juncker is van mening dat een volksstemming duidelijkheid kan verschaffen. ,,In de EU is 50 procent van de mensen ervan overtuigd dat we meer Europa nodig hebben en 50 procent dat we al te veel Europa hebben. Vroeger waren mensen blij dat de grenzen verdwenen. Nu willen veel Europeanen volgens mij de grenzen terug'', zei hij.

Een week geleden verwierp de Ierse bevolking in een referendum het Verdrag van Lissabon. Daardoor ontstond een crisis binnen de EU over de wijze waarop de instituten van de unie een stevige juridische basis en meer gezag zouden moeten krijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.