Home

Achtergrond

Populariteit flitsscheiding neemt af

De populariteit van de flitsscheiding neemt af.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag publiceerde. Vorig jaar kozen 3200 echtparen in Nederland voor de snelle scheidingsprocedure, waarbij het huwelijk eerst wordt omgezet in een geregistreerd partnerschap en vervolgens zonder tussenkomst van de rechter wordt ontbonden. Deze mogelijkheid bestaat sinds 2001. In 2006 bedroeg het aantal flitsscheidingen nog 3900.

Het totale aantal scheidingen lag vorig jaar op 32.600, tegen 31.700 in 2006. Bij deze scheidingen waren 34.700 minderjarige kinderen betrokken. De laatste jaren zijn steeds vaker kinderen betrokken bij scheidingen. "Een kinderwens is voor samenwonende paren steeds meer de aanleiding om te trouwen'', verklaart het CBS. ,,Hierdoor hadden gehuwde paren in 2007 verhoudingsgewijs vaker kinderen dan tien jaar eerder.''

Vorig jaar waren bij zes op de tien uitgesproken echtscheidingen minderjarige kinderen betrokken. In 1997 was dit bij iets meer dan de helft van de echtscheidingen het geval.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.